Kasper Dolberg

kasper_dolberg_ajax
Foto: Ajax.nl

Silkeborg IF har altid haft status af at være en udviklingsklub, og et af de største talenter klubben nogensinde har skibet videre, hedder Kasper Dolberg. Den purunge Dolberg nåede dog kun tre førsteholdskampe for SIF, inden han blev solgt til Ajax Amsterdam i 2016.

Det var den danske Ajax-scout John Steen Olsen, som spottede Dolberg i det midtjyske, og anbefalede den hæderkronede hollandske klub at investere i ham.

J. S. Olsen var også manden der pegene på både Viktor Fischer, Christian Eriksen og Zlatan Ibrahimovic, da Ajax Amsterdam i sin tid hentede dem til klubben. Ergo er det altså ikke en Hr. Hvem-som-helst som fik øje på Kasper Dolberg i Silkeborg.

 

Skeptikere i Ajax ønskede ikke Dolberg

Iflg. det hollanske medie De Telegraaf var der stærke kræfter i Ajax, som modarbejdede ankomsten af Dolberg i klubben. Allerede inden den unge dansker blev signet, stimlede prominente kræfter i klubbens ungdomsafdeling sammen foran Ajax’ øverste ledelse, og anmodede om at indkøbsplanerne af Dolberg blev skrinlagt.

Ajax havde iflg. skeptikerne adskillige andre spændende talenter i ungdomsafdelingen, som man frygtede ville lide under ankomsten af Kasper Dolberg.

Den anmodning så sportsdirektøren Marc Overmars og klubbens assistenttræner – den legendariske Dennis Bergkamp – stort på, og valgte trods balladen at hente Dolberg til Ajax. En beslutning som ser ud til at blive en rigtig klog investering i fremtiden.

Kasper Dolberg har nemlig fået en fantastisk start på sit eventyr i Ajax Amsterdam, hvor han i skrivende stund har spillet ni kampe og lavet fem mål for klubben. Det ene blev ydermere sat ind på den største scene, nemlig i Champions League.

 

Dolberg: – Selvfølgelig har jeg store drømme

I dag er Dolberg kun 19 år gammel, og han har hele sin karriere foran sig. I et stort portræt blev Dolberg for nyligt bedt om at forholde sig til sine drømme og mål i karrieren, hvor sammenligningen hurtigt blev med Nicklas Bendtner.

“Jeg vil være topscorer i Premier League, topscorer ved VM, og inden for fem år vil jeg være blandt de bedste angribere i verden. Tro mig, det vil ske”, sagde Bendtner da han var på Dolbergs alder, og spillede i den engelske topklub Arsenal. Uden at gå for meget i dybden med dét citat, kan man vist roligt konstatere at hovmod stod for fald, for den ellers talentfulde Bendtner.

Kasper Dolberg er af en helt anden støbning, men det betyder ikke, at han ikke har drømmene om en stor karriere.

“Selvfølgelig har jeg nogle store drømme, men jeg har bare ikke det behov for at fortælle hele verden om dem. Der er nogen, som har et behov for at fortælle, at de selv tror, de kan blive verdens bedste, men det har jeg ikke. Det betyder ikke, at jeg mangler tro på egne evner, jeg har bare aldrig haft behov for at fortælle om det”, siger Kasper Dolberg til DR og fortsætter:

“Jeg har selvfølgelig nogle drømme, men jeg synes, det er svært at sætte sig mål, for man ved aldrig, hvad der sker i fodboldverdenen. Det tror jeg egentlig, man skal passe på med. Jeg har drømme, men jeg lægger ikke planer for, hvad der skal ske om et, to eller tre år”.

Fodboldeuropa har i hvert fald fået øjnene op for den unge Dolberg, som helt sikkert kan blive en af de store på det danske landshold i de kommende år. Et talent som bliver vanvittigt spændende at følge.