Tour de France 2015: Oleg Tinkov’s skjulte dagsorden

Tour_de_France_2015_ruten

Efter en veloverstået Giro, hvor den spanske mester (Alberto Contador) leverede varen i form af en sejr, i et af verden smukkeste og på samme måde mest barbariske terræner, er det nu Touren der er i fokus på Tinkoff/Saxo holdet.

Contadors plan om, at vinde både Giroen og Touren har skabt en del opsigt og løftede øjenbryn i den internationale cykel verden, men ikke desto mindre, er han lykkedes med første del af planen. Det var ellers tæt på, at Aru og Landa tog fusen på Contador og snuppede sejren foran ham, men taktisk dumhed fra Astanas side og Contadors fighter vilje, ville det anderledes.

Nu hedder konkurrenterne i Touren ikke Aru og Landa, men Froome (odds 3,25), Nibali (odds 5,5), og Quintana (odds 3,75) som samlet vinder, alle har en potentiel mulighed for at vinde dette års Tour, Contador giver et odds på 3,75.

Spil på Tour de France hos Bet365 >>

Contador’s karriere er ved, at synge på sidste vers, så han er derfor godt i gang med at skrive sig ind i diverse rekord/historiebøger. Derfor vil det også være oplagt, hvis han altså vinder Touren, også at gå efter sejren i Vueltaen. Han vandt den sidste år, efter at måtte udgå af Touren med et brækket ben. En sådan bedrift som sejr i alle 3 grand tours har derfor også lydt som sød musik i den russiske filantrop Oleg Tinkovs øre.

Utopi eller?

Nu har man ganske vist endnu ikke, udtaget Mandskabet som skal reprænsentere Tinkoff/Saxo i Touren endnu, så derfor er nedestående hold da også blot en mulighed, Contador, Majka, Tossato, Sagan, Breschel, Bennati, Kreuziger, Rogers, og Zaugg.

Når man scroller ned over dette hold, ser det temmeligt stærkt ud, og tesen går derfor også på, at Contador vinder løbet samlet til et odds på 3,75, Majka genvinder den prikkede bjergtrøje odds 4,00, hvilket han også gjorde i 2014 plus to etape sejere og Peter Sagan genvider ligeledes den grønne point trøje.

Spil på Tour de France hos Bet365 >>

Det bliver dog ikke nemt for Majka, da hans konkurrenter også begynder, at melde sig klar til kamp i dette års Tour. Ryttere som Quintana (Team Movistar), Froome (Team Sky), Rolland (Team Europcar), Nibali (Astana) og Contador (Tinkoff/Saxo), er alle mulige arvetager til trøjen, hvis det mislykkedes med, at få fingrene i den gule.

Peter Sagan kommer til, at kæmpe med de tunge drenge, som i den grad puster den uge slovak i nakken og det bliver derfor interessant, at følge om han holder til Paris, når man tænker på, at han de sidste år (2012,13,14), havde et helt hold til sin rådighed hos Cannondale. Fokus for Tinkoff/Saxo er Contador, så Sagan skal køre op til sit bedste, især når ens konkurrenter hedder Alexander Kristoff (Katusha), Nacer Bouhanni (Cofidis), Marcel Kittel (Giant-Shimano), Mark Cavendish (QuickStep).

Hvis Team Tinkoff/Saxo lykkedes med dette forenhavende, ville det helt sikkert være den største bedrift i nyere cykel historie. Og nu kender vi jo efter hånden den russiske ejer og ved, at han altid stiler højt og kun anerkender vindere, så derfor skal konkurenterne til Tinkoff/Saxo være skarpe lige fra dag 1 af, for Tinkov vil have den sejr, han så inderligt drømmer om.

 

Olegs plan

Så en opsumering af Olegs plan vil se således ud: Samlet sejr til Contador i Touren, samt Majka vinder den prikkede bjergtrøje og Peter Sagan løber med den grønne pointtrøje.

Hvis man så dertil ligger en sejr til Contador i Vueltaen, så man vinder alle 3 Grand Tours, vil man med rette kunne skyde brystet en ekstra kende frem, hvis man går i en Tinkoff/Saxo trøje resten af sæsonen.

Om dette kommer til at ske, må tiden vise, og om det i det hele taget er realistisk, er en anden sag, men når man hedder Tinkov til efternavn og bankbogen bugner af penge er intet umuligt. Spørgsmålet er så, om man kan købe succes?

Alle etaper kan følges på TV2, hvor der dagligt sendes live fra Frankrig.

Læs mere om Tour de France 2015 og de 22 hold her som skal dyste om podieplaceringerne i årets tour.